Dermatologie
Als gespecialiseerde farmaceutische onderneming draagt LEO Pharma al meer dan vijftig jaar bij aan de verbetering van het leven van patiënten met een huidaandoening.
LEO Pharma verricht innovatief onderzoek op vlak van huidziekten zoals psoriasis, eczeem en huidinfecties. Door middel van onze producten kunnen artsen de lichamelijke en sociale ongemakken van hun patiënten verlichten. Dankzij een breed scala aan toedieningsmogelijkheden - druppels, injecties, crèmes, spray-schuim en zalf – kunnen artsen hun behandeling afstemmen met de behoeften van de patiënt.
Psoriasis
Psoriasis treft mensen van alle leeftijden, maar komt meestal voor het eerst tot uiting bij jongvolwassenen. Er bestaan verschillende gradaties: Van een milde vorm waarbij kleine huiddelen zijn aangetast, tot een ernstige vorm met aantasting van het gehele huidoppervlak. Psoriasis veroorzaakt niet alleen lichamelijk en sociaal ongemak, maar uit onderzoek blijkt dat deze aandoening ook afbreuk kan doen aan de levenskwaliteit van patiënten.
Psoriasis is genetisch bepaald. Indien u hiervoor aanleg heeft dan kan psoriasis getriggerd worden door een aantal intrinsieke en omgevingsfactoren. Onder andere bacteriële infecties, ontstekingen, psychologische stress, het gebruik van bepaalde medicijnen, alcoholgebruik en overmatige blootstelling aan zonlicht, kunnen aanleiding geven tot de ontwikkeling van psoriasis.
Atopisch eczeem
De precieze oorzaak van atopisch eczeem is onbekend. Verondersteld wordt dat het eczeem ontstaat, verergert dan wel in stand wordt gehouden door een samenspel van diverse factoren, zowel van binnenuit (endogeen) als van buitenuit (exogeen). De aandoening treedt meestal op tijdens de eerste levensjaren. Doorgaans verdwijnen de symptomen voordat de patiënt de volwassen leeftijd bereikt heeft. Bij anderen gaat het om een chronisch verschijnsel. Met goed advies en de juiste zorg kan lichamelijk en sociaal ongemak evenwel verdwijnen.
De algemene symptomen bestaan uit een jeukende uitslag, roodheid en ontsteking van de huid. Door voortdurend te krabben ontstaan krabwondjes waardoor de huid gevoeliger wordt voor infecties door bacteriën.
Bepaalde factoren kunnen een invloed hebben op de aanwezigheid van eczeem. Zo kan de uitslag erger worden door een allergische reactie op onder andere chemicaliën, metalen en planten. Het eczeem kan ook heviger worden als het geïnfecteerd raakt door de bacterie Staphylococcus aureus. Naast allergenen en bacteriologische infecties, kan atopisch eczeem ook getriggerd worden door stress. Dit kan eveneens bij klimaatwijzigingen. Zoals tijdens de overgang van zomer naar herfst. De lucht wordt dan droger en dit kan een effect hebben op het eczeem.