Ons innovatief ecosysteem

Samenwerking over grenzen en afdelingen heen vormt de lijm die ons LEO ecosysteem verbindt. Als gevolg van deze samenwerking kunnen we ons toewijden aan het vinden van innovatieve oplossingen.

Open Innovation

We gaan echter nog een stapje verder. Via ‘LEO Pharma Open Innovation’ bieden we een unieke testruimte aan externe partners wereldwijd voor de ontdekking van geneesmiddelen. We nodigen onderzoekers uit om ons moleculen te sturen die vervolgens getest worden in enkele van de exclusieve en gepatenteerde labo’s van LEO Pharma, zelfs als deze moleculen nooit eerder overwogen zijn geweest voor dermatologische toepassingen. De volledig openbaar gemaakte tests zijn modellen van inflammatoire huidziekten die zijn ontwikkeld door enkele van onze beste wetenschappers. Om de vertrouwelijkheid te garanderen, vragen we niet om structuren van de moleculen openbaar te maken. Alle gegevens die in de testomgeving worden gegenereerd, zijn eigendom van u, de partner. We stellen deze gegevens samen in een rapport zodat u ze eenvoudig kan interpreteren. Dit volledige proces is gratis en onze overeenkomst bevat geen bindende zakelijke verplichtingen. Veelbelovende resultaten kunnen leiden tot een samenwerking of zakelijk partnerschap.

LEO Innovation Lab

Het ‘LEO Innovation Lab’ is een autonome afdeling die werkt aan de ontwikkeling van digitale technologieën die helpen bij het oplossen van uitdagingen in de gezondheidszorg. Dit specifiek voor patiënten met een chronische huidaandoening. De focus van deze afdeling ligt bij artificiële intelligentie. Een team van experts op het gebied van ‘data science’ en ‘machine learning’ werkt nauw samen met medisch geschoolde wetenschappers. Ze werken aan oplossingen die de nauwkeurigheid van diagnoses en de duur van behandelingen voor chronische huidaandoeningen kunnen verbeteren, dit door middel van AI-technologie. Andere doelstellingen zijn onder meer de digitalisering van klinisch onderzoek, telemedicine en genotypering. Het LEO Innovation Lab heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen, met satellieten in enkele van de toonaangevende tech hubs over de hele wereld.

LEO Science & tech hub

Het LEO Science & Tech Hub maakt deel uit van de R&D afdeling en is gesitueerd in Boston (VS) en in Tokyo (Japan).  De onderzoekseenheid bestaat sinds september 2016. Hier bestuderen ze baanbrekende mogelijkheden, op het gebied van wetenschap en technologie, met het potentieel om precisiegeneeskunde binnen de dermatologie mogelijk te maken. Door partnerschappen aan te gaan met gerenommeerde start-ups, openbare en particuliere instellingen in 's werelds toonaangevende ‘life science-cluster’ in de VS en Azië-Pacific, fungeert de Science & Tech Hub als katalysator om innovaties en technologieën in een vroeg stadium om te zetten in oplossingen voor mensen met een huidziekte en zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.