Belgische vestiging

De kennis van de producten, de markt en de stakeholders liggen aan de grondslag van het succes op een bepaalde markt. Onze geregistreerde producten worden wereldwijd verkocht in meer dan 100 landen.Op 15 maart 1967 werd dan LEO Pharmaceutical Products België opgericht, gevestigd in Antwerpen.

Om praktische redenen werd er in 1971 verhuisd naar Brussel.

In 1984 besliste LEO om in België enkel de hospitaalproducten in eigen beheer te houden. Alle andere producten vonden onderdak bij Searle en Therabel.

1 januari 1989: Er wordt een samenwerkingsakkoord ondertekend met Lundbeck waardoor LEO onder de algemene directie van Lundbeck België valt.

Er wordt dat jaar dan ook verhuisd van de  Chausée de Waterloo in Brussel naar de Lundbeck gebouwen in Vilvoorde.

1992 wordt een belangrijk jaar in de geschiedenis van LEO Pharmaceutical Products België. Wij worden terug onafhankelijk van Lundbeck en bouwen een eigen organisatie uit.

In november 1995 wordt er verhuisd naar Zaventem en start er een nieuwe afdeling om de komst van Daivonex® te ondersteunen.

De voorbije jaren werden er meer en meer Benelux activiteiten ontwikkeld zodat een aantal medewerkers een Benelux verantwoordelijkheid kreeg.Om de synergie tussen België en Nederland te bevorderen werd er in september 2003 verhuisd naar Wilrijk.Na 9 jaar Benelux werd het tijd om zich meer te focussen op de belgische markt en is LEO Pharma NV, sinds mei 2010, gehuisvest aan de Duwijckstraat 17, te 2500 Lier. De Belgische organisatie telt ongeveer 35 mensen.